Liefde als water

 

 

 

 

Liefde als water

De liefde van Arianne en Jan stroomt als vanzelf, van hart tot hart.

Zij is als een bruisende bergbeek en hij is type 'stille wateren, diepe gronden'.

Water is dan ook het symbool van hun huwelijk.

 

Vorig jaar gingen zij een partnerschapsregistratie aan, op deze feestelijke dag zetten zij dit om in een wettelijk huwelijk. Ze vieren hun huwelijk met een persoonlijke ceremonie en geven ze elkaar het ja-woord in bijzijn van familie, vrienden en mij als ritueelbegeleider.

 

Onderdeel van de ceremonie is dat zij ieder een karaf water samengieten in een schaal.

 

'..Twee waters, die samenvloeien, onafscheidelijk in elkaar opgaan…'

 

Als extra bekrachtiging van het huwelijk, heb ik ook een handvasten ritueel met hen gedaan: Handvasten is een ritueel met Keltische achtergronden, dat nog steeds veel gedaan wordt in Angelsaksische landen. De handen van het bruidspaar worden letterlijk verbonden doordat er een lint omheen wordt geslagen.

 

 

 

(c) Foto's van deze ceremonie gemaakt door gasten

"Onze ceremonie op locatie heeft op alle aanwezigen diepe indruk achter gelaten. Iris heeft onze wensen voor Keltische rituelen, zoals handfasting en het gebruik van een altaar en de elementen, dusdanig verweven dat het ook voor niet ingewijden goed toegankelijk was.

 

Iris gaf alle ruimte voor persoonlijke inbreng en vertaalde dit naar diep verbindende rituelen. Zij nam de tijd om zich in ons en onze relatie te verdiepen. Er was een goede terugkoppeling tijdens het traject, een prima draaiboek en back-up voor eventualiteiten. Met een ceremonie op locatie was het improviseren maar Iris behield goed de regie.

 

Zij heeft als ritueelbegeleider voor ons absoluut toegevoegde waarde gehad ten opzichte van de traditionele huwelijksambtenaar. Zij tilde onze ceremonie door de diepgang van haar woorden en de rituelen boven een standaard huwelijksceremonie uit. Daarnaast bood het ons de mogelijkheid om de ceremonie geheel op maat samen te creëren, wat het speelser en vrijer maakte, zonder aan ceremoniële waardigheid in te boeten.

 

Maar bovenal is Iris een liefdevolle persoonlijkheid en was het bijzonder om door haar verbonden te worden."

 

- Arianne & Jan -

 

Wil jij ook zo'n unieke en op maat gemaakte trouwceremonie ?

 

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreek ik met jullie de mogelijkheden en krijg je van mij waardevolle tips en ideeën.

Klik op onderstaande hart om een afspraak te maken:

Kennismakingsgesprek persoonlijke trouwceremonie

Let's connect!

Volg Levensritueel op Social Media

logo Levensritueel- Iris van Noorden

Stockfoto's onder licentie van Shutterstock.com - Portretfoto's door Body and Soul pictures

Copyright © 2016 - 2019 Iris van Noorden - All rights reserved

 

iris@levensritueel.nl

06 201 61 865