Welkom voor een wereldkindWelkom voor een wereldkind

Een maand na de geboorte van de kleine Daya heten we dit wereldkind welkom. Met moeder Noor heb ik deze ceremonie voorbereid. Zoals haar zwangere buik groeide, groeiden ook de ideeën. Geluisterd naar haar gedachten, gevoelens, ervaringen en dit uit te werken naar een bijeenkomst waarbij veel vrienden en familie haar dochter pas voor de eerste keer zouden zien.

 

Buiten in de tuin, in de schaduw onder de bomen, is er een mooi hoekje gecreëerd. Een comfortabele stoel voor de kersverse moeder, kleurige picknickdekens voor de vrienden en hun kinderen, tuinstoelen en bankjes voor oudere familieleden. Alles vrolijk versiert.

 

Bij het eerste moment van de ceremonie schieten mijzelf de tranen van ontroering in de ogen.

Noor draagt haar dochter Daya in een draagdoek de kring van familie en vrienden binnen, terwijl drie vriendinnen met gitaar een prachtig wiegeliedje zingen.

 

In de ceremonie vertel ik over de symboliek van het geboortekaartje en wat Noor daarvan aan haar dochter wilt meegeven. Zelf leest ze een prachtige tekst uit het boek ‘het sprookje van de dood’, over hoe Daya haar ouders heeft uitgezocht. Ze vertelt aan Daya over de sterke band die zij met haar voelde tijdens de zwangerschap en over hoe dat haar veranderd heeft. Ook de grootouders en peetoom en peettante vertellen wat zij Daya willen meegeven in het leven. Wortels en vleugels, en vooral veel speelsheid.

Noor heeft veel gereisd door Nepal, ze werd daar geraakt door de oprechte begroetingen bij een ontmoeting. Met deze zelfde begroeting, een gebaar genoemd ‘namasté’, wat betekent ’ik groet het goddelijke in jou’ lopen alle mensen één voor één langs Daya om haar te begroeten, te ontmoeten en te verwelkomen. Een heel eigen ritueel.


Kleine Daya, Moge in jouw leven je net zo gezien en gekend worden als dat je vandaag bent ontmoet door de mensen in jullie leven.

Moge er altijd mensen zijn die zonder vragen zeggen dat je welkom bent.

Moge op jouw reis door dit leven, de weg je tegemoet komen, dat je altijd de wind in de rug hebt en de zon zacht je gezicht koestert.

Ik wens je een lang en een voorspoedig leven.(c) Foto's van deze ceremonie copyright bij fotograaf Kristof Clerx

Lieve Iris,

Ik wil je heel erg bedanken voor dat je de welkomstceremonie voor Daya hebt willen organiseren. Je hebt zo goed geluisterd en vooral gehoord naar wat ik belangrijk vond om te delen. Ik ben je daar erg dankbaar voor.

Veel liefs, Noor en Daya

 

Iris ik vond het een magische middag. Bas en ik zaten echt in een bubbel (iedereen trouwens) Je hebt er een prachtig ritueel van gemaakt. Heel mooi hoe je van alles 1 geheel hebt gemaakt en iedereen erbij betrokken hebt. Bijzonder om mee te maken.Het heeft me echt geraakt. Heel intens, heel puur, heel fijn, zo waardevol

Joan

 

Ik sluit me helemaal bij Joan aan!! Wat een ongelofelijk bijzondere middag!!

Bas

 

Dankjewel voor de prachtige middag! Jij en Noor (en wij als familie, en lieve Daya die zo stil bleef...en eigenlijk iedereen die wilde komen luisteren) hebben zo iets moois neergezet en er werden veel mensen geraakt tijdens de ceremonie (volgens mij sta ik alleen maar tranen-wegpinkend op de foto's, haha). Hier hou ik van.

Ellie

Wil jij ook zo'n unieke en op maat gemaakte ceremonie voor jullie (aanstaande) kindje?


In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreek ik met jullie de mogelijkheden en krijg je van mij waardevolle tips en ideeën.

Klik op onderstaande hart om een afspraak te maken:

Kennismakingsgesprek Levensritueel