Over mij
Over mij

Wat mij beweegt en inspireert

Wie ben ik?

Mijn naam is Iris van Noorden. Ik ben getrouwd met de liefste man van de wereld, geboren en opgegroeid in Maastricht, en woon in Roosteren (Limburg). Verwonderen, ontdekken, verbanden leggen, daar word ik blij van. De natuur en kunst zijn voor mij belangrijke inspiratiebronnen. Mensen ervaren mij als rustig, luisterend, warm, en voelen zich snel op het gemak bij mij.


Mijn achtergrond

Na een studie TU Werktuigbouwkunde en een carriere in de techniek, koos ik ervoor een hele andere kant op te gaan. Aanzet hiervoor was een ingrijpende verlieservaring. Een innerlijk verlangen naar zingeving, om iets wezenlijks voor anderen te kunnen betekenen, bracht mij ertoe om op een professionele en creatieve manier met rituelen te willen gaan werken.

In 2012 deed ik de opleiding 'ritueel begeleiden' bij het Moment. Tegenwoordig werk ik als trainer bij deze 1,5 jaar durende opleiding op post-HBO niveau en mag ik toekomstige collega's opleiden. Ik geniet ervan anderen te inspireren en te laten groeien.


Levensritueel gaat over Vieren, Verwelkomen en Verbinden. In deze vreugdevolle ceremonies leg ik mijn hart en ziel.

Ik geloof in samenwerken, elkaar versterken, elkaar inspireren.

Iedere persoonlijke ceremonie is een co-creatie tussen mij en de opdrachtgever.


In 2019 ben ik door mijn collega's genomineerd als 'ritueelbegeleider van het jaar' bij de beroepsvereniging LBvR.


Ik ben tevens actief als ritueelbegeleider bij afscheidsceremonies, deze vind je onder de naam Noorderzon ritueelbegeleiding.


Register Ritueelbegeleider

Sinds januari 2023 mag ik mij vol trots Register Ritueelbegeleider noemen. Dit is een kwaliteitsregister waarmee ik mijzelf commiteer om kritisch te blijven op mijn eigen vakkundigheid en te blijven ontwikkelen door permanente educatie. Na een uitgebreide schriftelijke toetsing en een mondelinge verdieping kreeg ik als commentaar van de externe commissie:

'Taakvolwassenheid is volledig opgevuld, tijd om na te denken over de volgende stap'.


Die volgende stap is mijn nieuwe boek dat medio 2024 verschijnt: rituelen beleven, een praktisch handboek voor het betekenisvol markeren van levensmomenten.

Voor meer info kijk op: www.rituelenbeleven.nl