Huwelijk compleet

Complete trouwceremonie 

Beleef jullie fantastische, magische moment

Heb je een relatie met iemand van wie je zielsveel houdt en wil je dit graag op een bijzondere manier vieren?  Een manier die écht bij jullie past?

Heeft jullie relatie diepgang en hebben jullie je beiden op persoonlijk en spiritueel gebied ontwikkeld? Wil je je met elkaar verbinden op een diepere laag, waarbij de essentie van jullie liefde aangeraakt wordt?

Wil je meer dan wat er bij een wettelijk huwelijk gebruikelijk is: meer diepgang dan een standaard tekst, meer symboliek dan slechts het uitwisselen van trouwringen?

Handvasten, huwelijk, trouwceremonie of verbindingsritueel

Een op maat gemaakte complete ceremonie waarin jullie je op betekenisvolle manier met elkaar verbinden. Een ceremonie die op alle niveaus ontroert en raakt, zonder dat het saai of zweverig wordt.

Met zorgvuldigheid en creativiteit bereid ik samen met jullie een op maat gemaakte viering voor die écht bij jullie past. Met woorden, symboliek en rituelen die volledig op jullie zijn afgestemd. We maken gebruik van de mogelijkheden van de plek waar jullie ceremonie plaats zal vinden, of dat nu binnen is of buiten in de natuur. Jullie zijn het stralend middelpunt en wie weet hebben jullie kinderen, getuigen of vrienden wel een bijzondere rol? 

Tijdens de viering ben ik jullie voorganger, zodat jullie de ceremonie bewust kunnen ervaren en doorvoelen. Geen zorgen over de mensen, de woorden of de handelingen. Ik ben er voor jullie, zodat je zelf deelnemer kan zijn van het ritueel.

Met liefde gemaakt voor jullie

Mijn naam is Iris van Noorden. Als professionele ritueelbegeleider heb ik de afgelopen jaren voor veel verliefde stellen een op maat gemaakte trouwceremonie gemaakt, waarin de essentie van hun liefde tot uiting kwam. Een diepgaand moment voor zowel henzelf als voor de mensen om hen heen.

Daarnaast ben ik als trainer verbonden aan de beroepsopleiding 'ritueel begeleiden' bij Het Moment.

Ik geniet ervan om stellen te ontmoeten en te ontdekken wat hen beweegt. Steeds mag ik er weer op vertrouwen dat zij mij zullen inspireren om iets moois te bedenken.

9+

jaar ervaring

150+

klanten geholpen

Essentie en diepgang

Vanuit de essentie, de binnenkant van jullie relatie, maken we de vertaalslag naar de buitenkant, een passende vorm voor jullie ritueel. De ceremonie gaat over de kracht én valkuilen van je relatie. Je bent bewust van de kwaliteiten van jezelf en van de ander. Zo bekrachtigen jullie de stap naar jullie gezamelijke toekomst.

Een ceremonie die écht bij jullie past

Jullie gedachten en gevoelens omgezet naar een krachtige ceremonie die jullie harten nog verder zal openen en die je de liefde nog dieper laat voelen. Dat doet niet alleen iets met jullie, maar zal ook de mensen om jullie heen raken.

Complete voorbereiding

Een complete voorbereiding voor jullie ceremonie: een helder draaiboek, rakende teksten, rituelen die de juiste snaar raken, bijpassende muziek en een lijst van alles wat je nodig hebt. Met een zorgvuldige voorbereiding kun je ontspannen aan jullie ceremonie beginnen.

Wat anderen zeggen

"Toen wij gingen trouwen hadden we ongeveer voor ogen wat voor ritueel we wilden doen. Tot dat jij met een briljante toevoeging kwam, zodat ons ritueel niet alleen een nog mooiere en diepere betekenis kreeg, maar ons ook nog eens precies op het lijf geschreven was. Het was een prachtig en uniek ritueel dat  onze verbinding voelbaar verdiepte.  Dank je wel voor je begeleiding tijdens de voorbereiding en tijdens de ceremonie. Het was er een om nooit te vergeten."

- Chantalle  & Ralph, september 2014 –

[ Lees hier het verhaal van hun ritueel ]

"Wat fijn dat we jou hebben gevonden en dat jij ons wilde helpen met ons ritueel! Behalve dat we graag wilden handvasten en dat we dat op ónze manier wilden doen, hadden we toen namelijk nog geen idee hoe dat er dan uit moest gaan zien. Jij hebt ons daar enorm bij geholpen door te luisteren naar wat ons bij elkaar heeft gebracht, wat ons bezighoudt en hoe wij de wereld om ons heen bekijken. Het werd met jouw hulp en ideeën stukje bij beetje ons eigen ritueel. Onze levensdans met elkaar, de betekenis van onze familie en vrienden, onze liefde voor natuur, de aanleiding voor deze verbintenis en de manier waarop we daarin met elkaar willen omgaan; het zat er allemaal in. Het was een geweldig mooie dag voor ons, waar we nog met heel veel plezier op terugkijken.

Dankjewel voor jouw bijdrage daaraan!"

- Anna & Tim , juni 2015 -

[ Lees hier het verhaal van hun ritueel ]

"Lieve lieve Iris,
Samen de weg gelopen van kennismaking tot de zegen uitspreken en ons ritueel. Samen door en met jou tot stand gekomen. Onze dag was zorgeloos.
Jij had alles in de handen - de bijzondere setting in de natuur - de natuurkrachten
Die voor mij zo duidelijk voelbaar aanwezig waren. Jouw bescheidenheid - je rust die je uitstraalde en we zeggen 'Fantastisch gedaan meid!'. Dankbaar dat jij dit gedeelte op onze levensweg mede invulling hebt gegeven.

- Elly  & Jean, mei 2018 –

[ Lees hier het verhaal van hun ritueel ]

Ga ik jullie met elkaar verbinden?

In een kennismakingsgesprek kijken we eerst of er een wederzijdse klik is. We nemen jullie specifieke wensen door voor jullie feestelijke dag. Ook vind ik het fijn een beeld te krijgen van jullie gezins- en/of familiesituatie.

Daarna ontvang je van mij per mail een overeenkomst, met daarin een heldere kostenraming. Gaan jullie akkoord, dan kunnen we samen aan de slag!

In een volgende ontmoeting gaan we de diepte in. Aan de hand van methodieken gaan we op zoek naar de essentie van jullie relatie. Wellicht vinden we hiervoor wel een passend symbool? Vanuit daar ontstaan de creatieve ideeën. Welke onderdelen krijgen een plekje in het ritueel. In een concept draaiboek wordt de structuur en samenhang duidelijk.

Vervolgens ga ik aan de slag met  het uitwerken van alle ideeën en informatie. Jullie gaan aan de slag met het schrijven van je eigen geloften. Bij een volgende ontmoeting bespreken we de details, zodat we echt de puntjes op de i kunnen zetten.

Zo'n 2 weken voor jullie grote dag hebben we nogmaals even contact. 

Een zorgvuldige voorbereiding voor misschien wel het mooiste moment van je leven!

OP MAAT GEMAAKTE TROUWCEREMONIE

€ 1250,- incl btw, excl reiskosten

  • Kennismakingsgesprek (vrijblijvend)
  • Samen zoeken we naar wat voor jou de essentie van jullie relatie is; hieruit kan het persoonlijke symbool of thema ontstaan dat als rode draad door jullie ceremonie loopt.
  • Zorgvuldige voorbereiding en afstemming; draaiboek voor jullie en jullie ceremoniemeester
  • Tips uit mijn ervaring, voor locatie, muziek of andere mogelijkheden
  • Ceremonie met teksten die speciaal voor jullie zijn geschreven
  • Doordat ik jullie voorganger ben, kunnen jullie de ceremonie bewust beleven en doorvoelen.
  • Mooi bewaarboekje met alle teksten

OPTIONEEL: Trouwambtenaar

Bij veel gemeenten in Nederland is het mogelijk dat ik als ritueelbegeleider ook het wettelijk huwelijk voltrek, als buitengewoon trouwambtenaar voor één dag. Elke gemeente stelt hier eigen voorwaarden aan. Het bruidspaar dient zelf dit verzoek in bij de desbetreffende gemeente. Hou er rekening mee dat dit traject maanden kan duren.

Als de betreffende gemeente hiervoor toestemming geeft, ga ik naar de rechtbank om voor één dag, jullie huwelijk, beëdigd te worden. 


Meerkosten: € 200,-  (excl de kosten van de gemeente/ rechtbank)


OPTIONEEL: gebruik geluidapparatuur met microfoon

NIEUW: Om jullie ceremonie te voorzien van goede geluidsversterking voor stem, zang en digitale muziek, kun je gebruik maken van mijn professionele Mackie Thump GO mobiele accu-speaker op statief met daarbij een draadloze handmicrofoon. Prima voor een ceremonie in de buitenlucht. Ik zorg voor de aansluitingen, zodat na een soundcheck met luisterend oor van jullie ceremoniemeester of een andere betrokkene uit jullie gezelschap alles perfect verloopt! 


Meerkosten: € 150,-  


Willen jullie ook een fantastische op-maat-gemaakte trouwceremonie ? 

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek