Vrijheid in verbinding

Vrijheid in verbinding

13 september 2014 heb ik de huwelijksceremonie van Ralph en Chantalle mogen invullen.

Geïnspireerd door hoe zij in het leven staan en wat zij belangrijk vinden in hun relatie, ontstond een ceremonie in het thema 'vrijheid in verbinding'.

Deze huwelijksceremonie vond plaats op een wel heel bijzondere plek in het Limburgse Wijnandsrade. Een kleine heuvel achter het kasteel, binnen een cirkel van acht eeuwenoude lindebomen.

Er lagen twee hoepels van wilgetenen in het gras, op een meter afstand van elkaar. Die van haar versierd met bloemen en roze linten; die van hem van ruw leer en groen. Zo stonden ze tegenoverelkaar.

Ik vertelde over hun ontmoeting en hun relatie tot nu toe. Dit werd gekenmerkt door persoonlijke groei, vol boeiende en levendige momenten.

Omringd door familie en vrienden, vanuit hun eigen ruimte, letterlijk hun eigen cirkel, spraken zij hun intenties, hun trouwgeloften, naar elkaar uit.


Vervolgens stapten zij uit hun cirkels naar elkaar toe en nodigde ik hun beider ouders uit om de hoepels op te tillen en over hen samen heen te leggen. De hoepels vormden samen het symbool 'vesica piscis', de heilige geometrie waarmee het huwelijk vaak wordt aangeduid. Samen stonden zij in het overlappende deel, maar er was nog steeds een deel dat alleen van hem was, en een deel dat alleen van haar was.


Hierover sprak ik de volgende woorden:

'..De plek waar de cirkels elkaar overlappen, is de plek van vrijheid in verbinding. magie, van liefde, van opgaan in elkaar, maar ook van wrijving en storm.

Weet dat in jullie huwelijk er altijd ruimte zal zijn voor je eigen cirkel, voor je eigen bewegingsvrijheid.

Soms wat verder van elkaar, soms wat dichter bij elkaar, maar altijd in verbinding…'


Als extra bekrachtiging van het huwelijk, heb ik ook een handvasten ritueel met hen gedaan: Handvasten is een ritueel met Keltische achtergronden, dat nog steeds veel gedaan wordt in Angelsaksische landen. De handen van het bruidspaar worden letterlijk verbonden doordat er een lint omheen wordt geslagen.
(c) Foto's van deze ceremonie gemaakt door gasten

"Toen wij gingen trouwen hadden we ongeveer voor ogen wat voor ritueel we wilden doen. Tot dat jij met een briljante toevoeging kwam, zodat ons ritueel niet alleen een nog mooiere en diepere betekenis kreeg, maar ons ook nog eens precies op het lijf geschreven was. Het was een prachtig en uniek ritueel dat onze verbinding voelbaar verdiepte. Dank je wel voor je begeleiding tijdens de voorbereiding en tijdens de ceremonie. Het was er een om nooit te vergeten."

- Chantalle & Ralph -

 

'Lieve Iris, je hebt heel veel indruk gemaakt...zo mooi!'

- Odyvet

 

'Ik sluit mij heeeeelemaal bij je aan. t was onvergetelijk'

- Dionne

 

'Heel trots op jou! Zo mooi gedaan!!'

- Annemoon

 

'Je hebt het geweldig gedaan!! Ik was zeer onder de indruk van de manier waarop je het gedaan hebt, de vorm, de woorden, jouw liefdevolle en krachtige uitstraling !! Mijn complimenten en ik zal je zeker aanbevelen bij anderen!'

- Lilly

Wil jij ook zo'n unieke en op maat gemaakte trouwceremonie ?


In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreek ik met jullie de mogelijkheden en krijg je van mij waardevolle tips en ideeën.

Klik op onderstaande hart om een afspraak te maken:

Kennismakingsgesprek trouwritueel